Een vlotte reisdag

11 september 2024 - Amsterdam, Nederland

woensdag 11 september 2024

Het heeft de hele nacht geregend, dus we zijn blij dat we gisteren alles al droog hebben kunnen inpakken. We zijn allebei bijtijds wakker, zonder wekker. Opfrissen aankleden, koffie en wat eten en nog even de route bekijken en dan de kar aan de gang gooien. Even na half negen ontgrendelen we door middel van de gekregen code de toegangspoort. Miepie, onze navigatie, geeft nu 262 kilometer aan naar de volgende camping. Het is nu nog droog, maar dat duurt niet lang meer. Tussen de buien door schijnt af en toe zelfs de zon, maar dat is iedere keer helaas maar van korte duur. Op zijn tijd een stop voor een broodje, koffie of toiletbezoek. We schieten lekker op. Tegen alle verwachting is het erg rustig op de weg en we kunnen lekker doorrijden. Vlak voor de grens met Luxemburg houdt het echt op met regenen.

Als we de stad Luxemburg naderen, wordt het wat drukker, maar het valt nog mee. Dan richting de eindbestemming, Trier. Even na het middaguur bereiken we de camping. Redelijke camping, maar wel met vriendelijke ontvangst. Dit in tegenstelling tot de recensies de we hebben gelezen. Hangt misschien ook wel een beetje van jezelf af. Onze ervaring is dat wat je geeft, je ook terugkrijgt. Plekje snel gevonden. Wel erg nat en blubberig. Het heeft hier in de regio in de afgelopen dagen ook best wel veel geregend. Zal daar ongetwijfeld van komen.

Snel de stroom aansluiten en beslissen wat we gaan doen. Dan toch ook maar eerst weer naar de voorspellingen van het weer kijken. Mogelijk in de loop van de middag wat regen. Dus geen luifel uitdraaien, deze houden we graag droog. Wel de fietsen klaar maken voor een kort tochtje naar het centrum. Mooi fietspad langs de Moezel. Oversteken naar de andere oever via de oude Romeinse brug en dan staan we al snel in het oude centrum, wat we een beetje kennen vanuit onze eerdere reizen en familie-uitjes. Lekker lunchen in een Grieks restaurant, nou ja Grieks? Er stonden enkele Griekse gerechten op de kaart maar het smaakte uitstekend. Nog even een beetje winkels kijken en dan weer terug naar de camping. De regen heeft zich gelukkig nog niet laten zien en het ziet er voorlopig niet naar uit dat deze alsnog komt. Hup de stoelen uit de garage en nog even lekker een uurtje in de zon zitten en wat lezen.

Morgen gaan we weer terug naar de stad, wat we precies gaan doen weten we nog niet. Wel dat we niet al te laat gaan. Dit doen we om ook weer een beetje rekening te houden met het voorspelde weer. Misschien nog een museum of zo bezoeken en in ieder geval winkelen. Daarna zien we wel weer. We hebben in ieder geval gereserveerd voor drie nachten, maar mogelijk dat we vrijdag al verder reizen naar elders aan de Moezel. Ideeën genoeg in elk geval.

Nu koffie en een spelletje en tot morgen.