We blijven een dagje langer
8 september 2024 - Jargeau, Frankrijk
zondag 8 september 2024
Na de gebruikelijke ochtendrituelen bekijken we de lokale / regionale weersvoorspelling. In tegenstelling tot eerdere dagen ziet die er best wel goed uit, dus besluiten we toch nog een dagje hier te blijven staan in tegenstelling tot onze eerdere plannen. Eerst nog even de was uitspoelen. Deze is lekker schoon geworden in onze zogenaamde wasmachine, een zuurkooltonnetje, tijdens het rijden van gisteren. Kan deze lekker drogen in het zonnetje en het beetje wind dat er staat.
Tegen een uur of elf pakken we de fiets en gaan we op pad op een mooi aangelegde fietsroute langs de Loire naar Chateauneuf sur Loire, een kleine twaalf kilometer verderop. De Loire oversteken, het centrum opzoeken en dan een bakkie koffie scoren. Daarna langs de andere kant van de Loire terug. Even op de telefoon een mooie route uitzoeken. We vinden gelukkig weer een mooie groene fietsroute. De eerste paar kilometer vlotten al lekker over brede min of meer onverharde paden. Wel heel veel grote plassen (als gevolg van de vele regen van de afgelopen dagen) die we zoveel als mogelijk proberen te omzeilen. De fietsen zijn tenslotte net schoongemaakt. Na een kilometer of vier moeten we toch echt over een andere ondergrond dan gedacht. Vijf kilometer mountainbikeroute. Soms maar 20 centimeter breed. Ook heel veel plassen en modder. Maar we laten ons niet kisten. Danny komt overal best gemakkelijk doorheen met zijn Allterrainbike, maar heel veel respect voor Grady die met haar stadfiets, met ietwat grovere profiel dan standaard op haar banden ook dit pad weet te bedwingen. Alleen wel weer jammer dat de fietsen er nog vuiler uitzien dan eerder deze week. Maar dat schijnt er bij te horen op een route als deze.
Lekker stokbroodje eten wanneer we weer terug zijn op de camping. Het zonnetje schijnt nog heerlijk en we genieten van het onverwachte lekker weer. Beetje luieren, lezen en lekker niets doen. Dan verandert langzaam de lucht. We zetten de fietsen weer achterop en proberen deze weer een beetje schoon te maken. Tegen een uur of vijf begint het toch nog onverwachts een beetje te regenen. Snel de bijna droge was binnenhalen.
Grady duikt weer de keuken in om het avondeten klaar te maken, smaakt weer heerlijk. De gebruikelijke dingen volgen. Schrijven, sluitingsceremonie kijken, beetje lezen dan proberen te slapen. Morgen echt op weg naar de omgeving van Reims. Bijtijds starten zodat we ons niet hoeven te haasten.
Frank Vonk:8 september 2024Als je vakantie hebt hoef je nooit te haasten. Geen wekker zetten. De dag begint als je ontwaakt. Nog veel plezier met deze tip.