Computerprobleem opgelost, dus weer dagelijks verslag!
27 augustus 2024 - Neuilly-sur-Seine, Frankrijk
Dag 2.
Eerst hebben we heerlijk uitgeslapen. Natuurlijk was het wel even wennen met z’n drieën in zo’n groot bed. Maar we hebben toch wel lekker geslapen. Ook door het tikken van de vele regen op het dak. Danny is wel bijtijds wakker en neemt al snel een douche. Daarna pakt hij zijn boek, waar hij al veel te lang mee bezig is. Als de dames zo tegen half tien ook tot het leven zijn gekomen wordt er buiten ontbeten. Nog geen familie-overleg geweest. Wat gaan we doen vandaag? Dan biedt de brochure van de camping en het wereldwijde web uitkomst. We pakken de fiets naar Kerkrade. Het discovery-museum. Een kleine 8 kilometer fietsen. En wat zijn we blij met de e-bikes. Het is op zijn tijd best wel een beetje klimmen. De ondersteuning op een hogere stand en dan komen we er wel. Met de gewone fiets had het best wel veel wandelen geworden.
Echt een leuk museum om een aantal uurtjes door te brengen. Heden en verleden worden op een heel speciale manier samengebracht. Ook veel te zien over de ontwikkeling op diverse (technische) terreinen. Na een uurtje of vier de fietsen nog maar weer opgezocht. Een iets andere route terug naar de camping. Op de heenweg een bospad wat niet lekker te berijden was, terug allemaal asfalt. Lekker luieren in de zon onder het genot van een glaasje en een boekje.
Grady maakt het avondeten warm, deze keer meegenomen van huis. Nassi met van alles erbij. Gelukkig is het weer nog goed terwijl de voorspellingen voor vanavond en vannacht slecht zijn. Maar we kunnen nu nog lekker buiten eten. Dan de afwas. Danny doet zijn best. Ook nog even afdrogen en Grady ruimt alles op.
Nu maar hopen dat het nog een beetje afkoelt, anders wordt het wel weer erg zweten vannacht. Zolang het niet regent hebben we alle ramen en dakluiken maximaal open staan. Gelukkig begint het ook een beetje te waaien waardoor de temperatuur langzaamaan een beetje zakt. Zodra het gaat regenen zullen we een en ander een beetje moeten sluiten, maar gelukkig duurt dat nog even.
Eerst nog even een ijsje halen in het restaurant. Lekker smikkelen. Terug naar de camper. Stoelen en tafel in de garage en dan maar afwachten op het slechte weer. En dan naar bed, nee eerst nog wat spelletjes doen, een beetje lezen en dan pas de klamme lappen opzoeken. Tot morgen.
Computerprobleem
Dan wil je het volgende dagverslag plaatsen, maar dat wil even niet lukken. De laptop werkt niet helemaal mee. Moeten we een inlog opvoeren die we even niet bij ons hebben. Gaan we later oplossen. Hoe? Inmiddels duidelijk opgelost. Hoe? Lees verder. Eerst terug naar afgelopen zondag.
Zondag 25 augustus
Ook vandaag een beetje uitgeslapen. Lekker met elkaar ontbijten, voor ieder wat wils. Wel hebben we er voor gezorgd dat de accu’s van alle drie de fietsen volledig zijn opgeladen. Je weet nooit wat je tegenkomt aan die “vervelende” klimmertjes in het Limburgse landschap. Even voor tien uur stappen we op de fiets. Een deels inmiddels bekende route. Een kleine negen kilometer te gaan. Gelukkig gaat het allemaal in één keer goed en vinden we al snel de dierentuin, Gaia ZOO. Tickets hebben we al. We zijn dus snel binnen.
Het park blijkt een mooie route uitgezet te hebben zodat je alle dieren kunt zien. Het is heuvelachtig terrein dus hier en daar is het best wel stevig klimmen en dalen. Een heel mooi aangelegd dierenpark. Zeker het bezoeken waard. We hebben mooie foto’s gemaakt van verschillende dieren: de rode panda en de giraf zijn favoriet. Maar ook de ijsvogel treffen we aan: in het Limburghuis.
Tussendoor hebben we contact met onze vrienden J en C. Die verblijven voor hun vakantie in dezelfde regio en vinden het wel gezellig om met elkaar het avondeten te genieten. Vlak bij de camping waar wij verblijven blijkt er een leuk restaurant te zitten. Dus daar kunnen we afspreken. Zij blijken achteraf een mooie wandeltocht te hebben gemaakt in de omgeving van de camping. Als verrassing hebben zij ons aan het einde van hun tocht alvast opgezocht op de camping. Super gezellig.
Na een heerlijke maaltijd bij de Watertoren nemen we afscheid. Zij gaan terug naar hun eigen stekkie en wij naar de onze. We doen nog een spelletje en gaan dan ook naar bed.
Maandag 26 augustus
Een bijzondere dag.
We kunnen rustig opstarten, we hebben geen haast. De dames maken daar ook gebruik van. Danny is al vroeg wakker en neem een douche. Wanneer de dames in actie komen wordt er volop genoten van een uitgebreid ontbijt. De route terug naar Woerden wordt verkend. Wel even langs een bakker om een echte Limburgse vlaai mee te nemen naar het thuisfront. Het is de laatste dag voor de logé en ze neemt wat lekkers mee. Die bakker wordt al snel gevonden in Landgraaf. Dan weer op weg.
Blijkt er bij Eindhoven een ongeluk te zijn met bijbehorende file op de snelweg, en ook op de aangegeven omleidingsroute is een ongeval gebeurt. Grady zoekt snel een extra alternatieve route. Hier en daar een beetje binnendoor en dan weten we mooi de files te omzeilen. We stoppen onderweg nog even voor een hapje en een drankje. Het spook, zoals Danny zijn nichtje altijd noemt, neemt een heerlijk stokbroodje met een gehaktbal met mayo wat zij gedurende de reis smakelijk naar binnen weet te werken. Ze heeft ook nog een tweede bijnaam: smikkel en zij doet naar naam eer aan!
Wat Danny en Grady niet wisten, is dat zij met haar ouders al heeft afgesproken dat zij haar minivakantie wil afsluiten met een gezamenlijk etentje. Heeft zij “in het geniep” geregeld. Zo rond een uur of drie kunnen we haar thuis “afleveren”. Danny en Grady hebben in ieder geval uitstekend genoten van haar aanwezigheid en haar helpende hand bij alles wat er gedaan moest worden.
Snel de camping opzoeken in Woerden. Was al gereserveerd, tegen alle gewoontes in, maar ja, vandaag zeker zijn van een stekkie. Gelukkig maar, zeker in combinatie met die onverwachte etenspartij buiten de deur. Snel de camper zijn plaatsje geven, stroom aansluiten en klaar. En dan gebeurt het. Nog nooit meegemaakt: een hoop geschreeuw. Danny gaat kijken wat er aan de hand is. Blijkt de beheerder van de plaatselijke camping ruzie te hebben met één van de gasten. Schoppen, slaan, stompen en nog veel meer. Gelukkig springen er andere campinggasten en voorbijgangers tussen beide. Danny kijkt van afstand verder toe. Na tussenkomst van de politie keert de rust weer toe.
Het restaurant waar “smikkel” wilde eten is niet al te ver van de camping vandaag. Dus we besluiten maar lekker te gaan wandelen. Ook weer een voordeel dat Grady bekend is in Woerden. 20 minuutjes de ene voet voor de ander zetten en we zijn er. Heerlijk gegeten en super gezellig zo met elkaar.
We nemen afscheid van de familie en wandelen lekker terug naar de camping. Inmiddels volledige stilte en rust op de camping. Nog een beetje lezen en dan slapen.
dinsdag 27 augustus 2024
Best wel lange rit
We zijn redelijk bijtijds opgestaan. Heel vreemd voor ons, de slagboom gaat pas om negen uur open voor vertrek. Oké, aanpassen dus. We hoeven niet al te vroeg op te staan. Echt wel een beetje relaxed dus. De vuilwatertank is al leeg (eerder gedaan), wel vullen we de schoonwatertank nog even met lekker Nederlands water. Je weet maar nooit wat je onderweg tegenkomt.
Eerst terug naar de thuisbasis. De extra spullen die we voor “spook” hebben meegenomen thuis afgooien. De spullen die we vergeten zijn, of bewust hebben achtergelaten, weer inladen. Nog snel even de boodschappen aanvullen en dan snel weer op pad naar onze volgende bestemming: Parijs. Met een goede navigatie in de camper en een extra navigator weten we de buitenwijken van Parijs goed te bereiken. Nu nog stad in op weg naar Bois de Boulogne. Ook dat lukt met prima stuurwerk van de chauffeur. Grady begeleid Danny (zonder roadbook, zoals bij rally’s) Danny over de juiste route.
We staan op een best wel grote camping, direct aan de Seine, net buiten het stadcentrum. Wat we gaan doen? Nog even geheim. Voor straks slaap lekker en tot morgen.
Tiny Poel-Scheepstra:28 augustus 2024Fijn dat jullie al in Parijs zijn om de sport evenementen te bezoeken gaan jullie zeker met het openbaar vervoer? Of de fietsen veel plezier
Carla:29 augustus 2024Heel veel plezier daar en geniet ervan!