Laatste dag Parijs
31 augustus 2024 - Parijs, Frankrijk
zaterdag 31 augustus
De dagelijkse ochtendroutine begint er toch echt wel in te sluipen. Beetje uitslapen, douchen, koffie of thee, broodje halen en dan ontbijten. Vandaag onze laatste dag in Parijs. Wat zullen we gaan doen? Het is helaas niet gelukt nog wat tickets te boeken voor de wedstrijden die we graag hadden willen zien. Volledig uitverkocht. Rugby, atletiek en handboogschieten. Dan toch maar op de fiets naar de Eifeltoren. Een beetje sfeer proeven. Iets minder dan acht kilometer te fietsen. Lukt wel weer aardig in één keer. Dan weer een plekje zoeken om de fietsen op een prettige plek te parkeren en goed vast te kunnen zetten. Lukt snel, op ongeveer driehonderd meter van de toren. Er is wel heel veel afgezet en afgesloten, dus we kunnen helaas niet alle plaatjes schieten die we hadden bedacht. Het is duidelijk te merken dat het weekend is. Heel veel publiek, maar gelukkig op een gezellige manier. En opnieuw voor verkeer afgesloten wegen rond de toren, dus we kunnen vrij rondlopen.
We lopen nog even onder de toren om te genieten van dat beeld: de toren aan de binnenkant en pakken daar een koffie. We krijgen gezelschap van duiven, die ieder stukje brood oppikken dat ze kunnen vinden.
We proberen ook nog wat van de accommodaties te zien, maar daar is echt niet bij te komen. Dan betrekt de lucht, toch wel sneller dan verwacht, ook al was de regen voorspeld. We wandelen nog even door de straten rondom de toren en zoeken een terrasje, ook al hadden we dat niet gepland. Een uitstekende timing. We zitten nog niet onder de luifel op het terras of de hemel breekt volledig los. We zitten lekker droog, ook al moeten we wel een beetje schuiven met de stoelen en zitten we vlak op elkaar. Lunch bestellen en ook wat te drinken en na een kleine twintig minuten is de bui voorbij en schijnt zelfs de zon weer. Afrekenen en nog een beetje rondstekkeren. Nog een stukje langs de Seine en dan de fietsen weer opzoeken. Navigatie instellen en weer op weg naar de camping.
Een klein half uurtje later parkeren we de fietsen weer naast de camper. Lekker luieren in de stoelen, een beetje lezen, wat drinken en dan nadenken wat we morgen gaan doen. Nee, eerst wat kunnen we nu nog doen? Fietsen op het fietsenrek, luifel indraaien nu het droog is, de stoelen en tafel volgen iets later. Ook nog even de afwas doen.
De bestemming voor morgen zijn we snel uit. Op weg naar de ons meer dan bekende, en favoriete, camping in Normandië, La Haye du Puits. Paar dagjes relaxen en vissen. Beetje bijtijds starten zodat we mogelijk ook nog wat boodschappen kunnen doen en de hengels alvast klaar kunnen maken voor maandag.
Frank Vonk:31 augustus 2024Ik voel een viswedstrijd aankomen. Ik heb op een briefje geschreven wie deze gaat winnen.