Dagje Lemgo
27 augustus 2025 - Lemgo, Duitsland
woensdag 27 augustus 2025
Na eerst lekker te hebben uitgeslapen en het dagelijkse opstartritueel, een rustige start gemaakt. Eerst even lekker ontspannen onder de luifel met een boek en tijdschriften. In de loop van de ochtend wandelen we naar het centrum van dit leuke oude (Hanze) stadje. Volgens de reisgidsen die we bij ons hebben zijn er nog veel oude huizen en gevels te vinden. De stad heeft nauwelijks geleden onder de gevechten tijdens de tweede wereldoorlog.
Het centrum ligt maar op een kilometer van de camping, het is dus gelukkig niet ver lopen. Al snel zien we vele mooie gevels, veel zogenaamde vakwerkhuizen. We zien er zelfs gevels vanuit de 16de eeuw. Wel gerestaureerd, maar nog steeds in origineel uiterlijk. Hier en daar een winkel van binnen bekijken. Danny werkt weer aan uitbreiding van zijn verzameling.
In het oudste rathaus van de stad is tegenwoordig een apotheek gevestigd. De buitenkant ziet er erg mooi uit. Vastleggen op beeld valt een beetje tegen. De weekmarkt is precies op het pleintje voor de apotheek. Nou ja weekmarkt. Drie kramen met groenten en fruit, eentje met worst, eentje met kaas, een poelier en een bloemenkraam. Nu is het plein ook niet groter en het staat er wel vol mee.
Volgens de reisgids is het de moeite waard even binnen te kijken bij de apotheek vanwege de ouderwetse inrichting. Aan de schappen is dat wel te zien, maar aan de rest van de inrichting helaas niet. Dan maar weer verder. Even verderop in de straat duiken we een terras op. Bakje koffie en een lekker ijsje. Intussen is de zon ook lekker gaan schijnen en wordt het een aangename temperatuur.
Na de versnaperingen al weer verder. Grady bezoekt een van de oude kerken. Daarin nog prachtige muurschilderingen. Uiteindelijk slenteren we weer terug naar de camping. Niet eerder dan dat we verse broodjes bij een van de vele bakkers hebben gehaald. We moeten tenslotte ook nog een beetje lunchen. De rest van de middag vooral lekker niets gedaan. Beetje lezen, relaxen onder de luifel en op zijn tijd een glaasje fris om gehydrateerd te blijven.
Rond vier uur gaat Grady nog even bewegen. Naast de camping loopt een pad richting de watermolen en het slot. Ook dat lijkt niet ver weg. En dat klopt helemaal. Het is er prachtig groen en heel rustig.
Voor het avondeten duiken we maar even onze eigen voorraadkast in. De keuze valt op bami. Lag nog in de vriezer. Nadat deze is ontdooit, staat het eten snel op tafel. Afwassen (afdrogen uiteraard weer onder de luifel) en alles weer terug in de kastjes.
Nog een bak koffie en nadenken over de volgende bestemming. De keuze is uiteindelijk gemaakt. Holle, een klein plaatsje, op ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van Hildesheim. Een stad die we graag willen bezoeken. Helaas dichterbij geen camping kunnen vinden. Maar dit moet op de fietsen goed te doen zijn.
Moeten we er morgen wel voor zorgen dat de accu’s van de fietsen voldoende opgeladen worden. Zal zeker geen problemen geven. Gewoon een tijdje aan de stekker en dan gaat het goed komen. We hoeven niet vroeg op pad te gaan want het is maar iets meer dan 100 kilometer rijden.
Terwijl we dit aan het schrijven zijn, begint het voorzichtig te regenen. Wat zal dat straks weer lekker slapen worden met dat getik op het dak.
Tot morgen.

- Ditty: Jullie bedankt voor het verslag…
- Addie Lubrecht: Jullie hebben weer een leuke…
- Mylène: Heel leuk om zo mee te liften…
- Elly: Het is altijd weer leuk om…
- Elly: Het was weer leuk om jullie…
Alle reacties »