Samen, maar toch alleen.
29 augustus 2025 - Derneburg, Duitsland
vrijdag 29 augustus 2025
Het begint zo langzamerhand een beetje gewoonte te worden: beetje uitslapen. Het is tenslotte vakantie en misschien raken we wel een beetje in dat ritme. Het regent een klein beetje. Geen miezer. Maar ook geen wolkbreuk. Gezellig getik op het dak van de camper en de luifel. Toch ontbijten we buiten. Uiteraard onder de luifel.
Even de diverse weersites bekijken en dan besluiten wat we gaan doen. De keuze is snel gemaakt. Grady gaat met de trein naar Hildesheim voor de tentoonstelling en Danny gaat vissen. Dus ieder zijn / haar eigen gang. Rond een uur of tien trekt Grady haar wandelschoenen aan en gaat richting het station. Ongeveer een kilometer.
Nog geen 25 minuten later staat zij weer naast de camper. Treinkaartjes zijn in de automaat alleen met gepast contant geld te kopen. Waar maak je dat nog mee? Het blijkt dat de pinautomaat al weken defect is. Grady gaat op speurtocht op het WWW. Al snel vindt zij de mogelijkheid om digitaal kaartjes te bestellen. Zo gezegd, zo gedaan. Ze gaat weer op pad.
Danny kijkt nog even een deel van de eerste vrije training van de formule 1 op Zandvoort. Gelukkig had hij gisteren als alles voorbereid. Hengels klaar, voer klaar, dus laat de vis maar komen. Dan gaat hij naar de waterkant, zoekt een stek en raakt in gesprek met een van de vaste campinggasten. Als hij een poosje zit, na al een aantal keren ingegooid te hebben, raakt hij weer aan de praat met dezelfde campinggast.
Volgens hem is het zitten op het stenen trapje aan de waterkant niet goed voor je rug, dus biedt hij een van zijn terrasstoelen aan om net wat gemakkelijker te kunnen zitten. Fijn hoor, dergelijke mensen.
Grady is inmiddels in het centrum van Hildesheim gearriveerd. Op het gemak gaat zij naar het museum om de door haar gewenste tentoonstelling te gaan bekijken. Het is erg rustig in het museum dus heeft zij uitgebreid de tijd om alles te bekijken, te lezen en vast te leggen op de camera. Ze ging voor de bijzondere verzameling van Egyptische kunst die binnenkort een nieuwe vorm krijgt.
Daarnaast ook een bijzondere tijdelijke tentoonstelling over de stad zelf. Indrukwekkende beelden in een video over de laatste 150 jaar. Een rijke historie van een stad in opkomst na de industrialisering met een tram en een rijke binnenstad tot armoede in de jaren 30 en oorlog daarna. Aan de hand van oude foto’s zie je de grote schade door de bombardementen. En daarna weer de opbouw van de stand met de vele restauraties die tot voor kort nog plaats vonden.
Na het bezoek nog even het centrum in. De mooie Dom van binnen bekijken. Bekend zijn de bijzondere gegoten deuren en de grote oude rozenstruik.
De rest van het centrum valt op de markt na, eigenlijk een beetje tegen. Wel opvallend, een hotel van de bekende toekan. Dan wordt het weer tijd om terug te gaan naar de camping. Het blijkt al snel dat ook de Duitse spoorwegen te kampen hebben met vertragingen. Maar ja, dat zijn we inmiddels in Nederland wel gewend.
Nog even genieten van de zon terwijl de camping weer behoorlijk vol loopt. Voor het avondeten maken we ons het zelf gemakkelijk. Eten in het restaurant van de camping. Was weer heerlijk.
Stukje schrijven, beetje lezen, spelletje en dan weer lekker slapen.
Morgen weer verder met nieuwe plannen.

- Ditty: Jullie bedankt voor het verslag…
- Addie Lubrecht: Jullie hebben weer een leuke…
- Mylène: Heel leuk om zo mee te liften…
- Elly: Het is altijd weer leuk om…
- Elly: Het was weer leuk om jullie…
Alle reacties »